Be SAFE - Be HAPPY

Enighet i lønnsoppgjøret på flyterigger

23.05.13 - Skrevet av: admin admin
info 8/13 - Enighet i lønnsoppgjøret på flyterigger - Utbetaling av sykepenger

Enighet i oppgjøret på flyterigger

SAFE og Industri Energi har kommet til enighet i lønnsoppgjøret med NR. De to forbundene samarbeidet godt under forhandlingene, noe som klart bidro til forhandlingsresultatet.

Vi er fornøyd med oppgjøret som resulterte i følgende:

-         Det gis et generelt tillegg på 2,5 % inkludert feriepenger, dog minimum kroner 15 000 pr. år som legges på lønnsmatrisen.

-         Nattillegget økes med 1,25 kr til 72,25 kr.

-         Helligdagstillegget økes med 20 kr pr dag til 1820 kr.

-         For individuelt avlønnede økes minimumssatsene med 2,5 %.

-         For gruppen individuelt avlønnede i bedriften skal det gis et lønnstillegg innefor en minimumsramme på 2,5 % inkludert feriepenger, dog slik at alle er sikret minimum 15 000 kr.

-         Protokoll angående pensjon videreføres.

 

Utbetaling av sykepenger

Vi opplever at bedriften i økende grad ikke vil utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden eller forskuttere sykepenger med begrunnelse i at de betviler sykepengerettighetsgrunnlaget.

Dette medfører at de som allerede har en vanskelig situasjon og er sykemeldt får en stor ekstrabelastning i form av at bedriften ikke utbetaler sykelønn, samt ekstra legebesøk og møter med NAV.

Klubben er av den oppfatning at bedriften lar sin uenighet i NAV og legenes praksis i forhold til sykemeldinger og sykepengerettigheter gå ut over den enkelte ansatte. Dette finner vi sterkt beklagelig og bidrar ikke til å fremme Sodexo på en god måte ovenfor de ansatte.

 

Kortholder/lommebok

Da skal alle som har bestilt kortholder ha fått dette tilsendt. Følg link og send inn din bestilling her: http://www.safeklubben.no/index.cfm?id=281408