Be SAFE - Be HAPPY

Julekalender

30.11.12 - Skrevet av: admin admin
Info 23/12 - Julekalender - Saker fra forhandlingsmøte

Julekalender

Klubben vil i år prøve å gjøre adventstiden litt spennende for våre medlemmer. Alle medlemmer skal ha mottatt sin deltakelse til julekalenderen i posten. Hver dag fra 1.-24. desember vil vi foreta trekning som vil bli annonsert på klubbens hjemmeside: www.safeklubben.no. Husk å sjekke daglig om du er en av de heldige.

 

Saker fra forhandlingsmøte

Sykdom i avtalt oppholdsperiode for personell i ressurspool. Her er det nå signert protokoll som er sendt videre til SAFE for behandling. Her dreier uenigheten seg om hvordan sykedager som oppstår i den ansattes oppholdsperiode skal beregnes. Klubben er av den oppfatning at dette skal beregnes som om en var offshore. Altså 12 timer pr. dag en skulle vært offshore. Dette har ikke vært gjenstand for uenighet før nå i høst. Uenigheten oppsto etter at klubben hadde oppe en annen problemstilling som omhandlet når en skal starte beregningen av sykedager dersom en blir syk i etterkant av en offshoreperiode. Her var uenigheten knyttet til om dette først skulle beregnes når den ansatte hadde vært hjemme dobbelt så lenge som siste tur offshore, eller fra den dag den ansatte skulle vært disponibel iht. ressurspoolavtalen. På NR avtalen betyr det like lenge som siste tur offshore. Her fikk klubben medhold, men så fikk vi en ny uenighet angående sykemelding i oppholdsperioden.

 

Overføring til ressurspool ved redusert arbeidstid iht. AML § 10-2. Her er det nå signert protokoll som er sendt videre til SAFE for behandling. Her dreier uenigheten seg om det er anledning til å overføre den ansatte til ressurspool. Klubben kan ikke se at det foreligger nødvendige driftsmessige årsaker bak denne beslutningen. Det har heller ikke vært problem tidligere å få det til. Ut i fra henvendelser fra flere medlemmer virker det som om at bedriften nå vil ”tvinge” de som har rett til redusert arbeidstid ut i 100 % arbeid ved å tilby ”ultimatumet” 100 % og fast rotasjon eller 50 % uten fast rotasjon. Her er det altså snakk om ansatte som for eksempel pga. små barn har lovmessig rett til redusert arbeidstid. Blir i hvert fall ikke lettere for disse uten den forutsigbarheten som en fast rotasjon gir.

Kompensasjon ved forlenget oppholdsperiode. Her har bedriften imøtekommet klubben delvis. Det er allikevel signert en uenighetsprotokoll som er oversendt SAFE for videre behandling. Det er enighet om at det på NR området godtgjøres med ventetidsgodtgjørelse for de timer som en ikke arbeider ved forlengelse av en oppholdsperiode, uavhengig av lengden på oppholdsperioden. Det er uenighet er om når overtidsgodtgjørelse skal utbetales.

Overføring av personell fra Regalia til ressurspool. Klubben har hatt oppe saken der bedriften overførte alt personell på Regalia til ressurspool og oversendt vårt synspunkt i form av protokolltekst. Vi er klare på at bedriftens håndtering av denne saken var helt feil og forstår veldig godt den frustrasjonen dere som har vært oppi det har følt. Vi har også kommet med forslag ovenfor bedriften på hvordan dette kan rettes opp og gjøres riktig i fremtiden. Bedriften har for så vidt også innrømmet at dette skulle vært håndtert bedre. Bedriften skal etter siste info derfra jobbe med å finne en løsning på Regalia.